Glideway 176 van Swimbait Republic : een nieuwe SNOEK KILLER

Glideway 176 van Swimbait Republic : een nieuwe SNOEK KILLER

Swim- en Glide baits zijn zeker niet het kunstaas wat je simpelweg ingooit en zo maar binnen vist. Bij een swim bait is het key om te weten wat het kunstaas voor een actie geeft. Een kleine verandering in snelheid of hoek van de hengeltop kan al resulteren in een hele andere zwem-actie. Een levende vis zwemt ook niet altijd in een rechte lijn, dus waarom zou jouw kunstaas dat wel doen?

Omdat de meeste Nederlandse vissers toch meer naar soft baits en jerk baits grijpen kan je stellen dat swim baits nog niet echt ingeburgerd zijn. Maar ze zijn bijzonder dodelijk voor grote snoek. Ze zijn ultra realistisch en hebben een actie die simpelweg niet kan worden gedupliceerd met een plug of shad of jerkbait. De zogenaamde S-motion.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op het prikkelen van de nieuwsgierigheid van een snoek, hem iets laten zien dat hij nog niet eerder heeft gezien.

Snoek is van nature nieuwsgierig. Dat zie je vaak als ze je aas volgen het inspecteren en vervolgens besluiten om het wel al dan niet te pakken.

Vanwege hun grootte zijn het gros van de swim baits heel geschikt om op snoek te vissen. De swim bait komt oorspronkelijk uit Californië om black bass te targeten maar is nu ook in Noord Amerika een zekerheidje in de tacklebox en in Canada wordt dit kunstaas vooral gebruikt voor de Northern Pike en Muskellunge dan wel de Muskie. En dat is gewoon omdat ie doet wat die moet doen vangen en dan vooral de wat grotere roofvissen!

Een Spaans merk dat zich helemaal gericht heeft op de productie van louter en alleen swim baits is Swimbait Republic.

Zij hebben na jaren intensief ontwikkelen en testen een Swimbait op de markt gebracht. Niet zo maar een swimbait, maar een bait waarmee je bijna elke situatie de baas kan. De Glideway 176.

 Doordacht design, een perfecte balans en veelzijdigheid zijn de selling points van deze swim bait . Momenteel is deze swim bait de Spaanse en Franse Black Bass scene aan het veroveren. Maar het zal niet lang duren voordat ook in NL de eerste grote roofvissen erop gaan sneuvelen.

 Glideway 176
Hele mooie kleuren en verschillende manieren te presenteren. En niet onbelangrijk op verschillende dieptes!

Hier ga je een PR op vangen! 

 


Bekijk hier onze video waar de Glideway 176 uitgebreid uit de doeken wordt gedaan.