SUNNY BROS Lure Drop

SUNNY BROS Lure Drop

Water Wolves Fishing is altijd op zoek naar kwaliteit, innovatief design en nieuwe originele merken. Dan kom je toch vaak uit in Japan. Om precies te zijn bij een nieuwe Start-Up zijnde Sunny Bros.


De Bloodstyle 178 glidebait waarmee deze onderneming hun debuut maakte op de Japanse markt is daar heel erg in de smaak gevallen. En dat is toch wel opmerkelijk te noemen als je opereert in een hyper competitieve markt met grote Brands zoals Megabass, O.S.P, Jackall, Gancraft etc.Voor de pionierende snoek cracks en klanten uit de Zuid Europese bass scene heb ik de Sunny Bros Bloodstyle 178 naar Europa gehaald. Deze 3-delige glidebait met een lengte van 17,8 cm en een gewicht van 52 gr heeft een geweldige S-move en is ook nog eens volledig customisable door verschillende duiklippen en staarten (ook hier verkrijgbaar indien voorradig).

In Japan wordt er net zoals in Zuid Europa mee op de Large Mouth Bass gevist. Het land van de rijzende zon heeft bovendien typische kanaaltjes en afwateringen, die heel erg op de Nederlandse poldersloten lijken. Ca. 1 tot 1,5 m diep en vaak met een close quarter visstijl.

Wispelturige snoek of de slimmere en oudere snoeken kan je hiermee zeker targeten. Want deze bait kan je wat langer in de zone vissen. Vooral in de herfst en winter is ruime "Hangtime" iets wat in het voordeel spreekt van deze hardbaits tov softbaits.

 


Maar ook de baarsvissers en roofblei fanaten kunnen kiezen voor een kleine compacte killer: de Sunny Bros Obee Rattler 56 mm in 8 en 11 gr.  Wat ik mooi vind is het design dat heel doordacht is. Iets wat ik vaak gewoon mis bij Europese merken. Het zijn gewoon de onderscheidende details.

Deze ratelaar heeft een (afneembare) weedguard en duo hooks i.p.v. trebles. Als je tegen de bodem wil vissen of in "heavy cover" zal de Obee gewoon voor minder vastlopers zorgen. Shimmy actie/falling leaf actie 4 the win. Form fits functionality. Verkrijgbaar in diverse killerkleuren.

 

En we hebben ook nog een softbait voor de snoekbaars. De Sunny Bros DrugWhip 4,7 inch. Deze kan dropshot, nedrig etc etc vissen. Hij lijkt erg op een Reins Ginger een echte klassieker. Bij het afzinken zorgt de staart voor genoeg weerstand om de microgolven van kleine zwemmende vissen te reproduceren. Door de hoeveelheid zout, bubbels, microgolven is het een magische worm imitatie voor roofvis.

 

We sluiten de lure drop af met een mooie GlideBait pouch de Sunny Bros Grandby. Met deze pouch berg je al jouw favoriete Glide en Swimbaits tot 30 cm veilig op en neem je ze makkelijk mee tijdens een sessie.